piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova elaborat de mine, impreuna cu Costel Clipescu) se serveste, de obicei, calda sau fierbinte, dar este la fel de gustoasa si rece. Simplitatea sa trebuie compensata folosind ingrediente de cea mai buna calitate posibila, ca sa obtineti maximul de gust si aroma.

(more…)

Citeste tot

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu. Iata, in avanpremiera, un alt preparat care, nu ne indoim, va avea succes.
Reteta este simpla si rapida, asa cum trebuie sa fie la un restaurant care nu-si lasa clientii sa astepte, si delicioasa, plina de gust si de aroma. Pesto-ul preparat pe loc si uleiul de masline extra virgin de buna calitate completeaza pestele gatit perefect, fraged si echilibrat condimentat.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucătăria thailandeză este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzătoare, complexe şi savuroase din câte am încercat. Prima mea vizită în Thailanda, deşi scurtă, mi-a schimbat viaţa. Mâncarea de acolo m-a făcut nu doar să mă apuc de gătit, dar m-a determinat, în final, să-mi schimb meseria şi întregul mod de viaţă.
(more…)

Citeste tot

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, care imi facea cu ochiul ori de cate ori deschideam debaraua. Am decis ca, de Pasti, pe langa bucatele traditionale, sa incerc si unele care nu au legatura cu sarbatoarea respectiva, ci doar cu cheful meu de a manca ceva care mi se parea deosebit in acel moment, si care sa-mi permita, in acelasi timp, sa ma bucur si de ochioasa sticla cu vin.

(more…)

Citeste tot

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un singur vas, facand parte din categoria numita “one pot”. Puteti folosi fie o cratita potrivita ca dimensiune, fie o caserola rezistenta.

Preparatul este satios si destul de robust, echilibrat ca nutrienti. Proteinele din carne si branza sunt alaturate unei mari cantitati de legume diferite, frumos colorate. Este o mancare rustica si simpla, dar plina de gust.
(more…)

Citeste tot

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: crema de branza, mascarpone si cascaval. Acestea, aromatizate cu nucsoara, piper si patrunjel, au compus un sos delicios pentru gnocchi, ardei si carnati chorizo, ca sa formeze un preparat robust, plin de gust, potrivit ca prim fel al unei mese de pranz, sau ca cina satioasa. Puteti alatura preparatului un pahar de vin alb, sec si rece.

(more…)

Citeste tot

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta extrem de simpla gustare este foarte pe placul meu: se face repede, nu implica “manopera” multa, nu implica tratament termic, iar gustul si aromele sunt extrem de placute, mai ales daca folositi ingrediente de buna calitate.

Rosiile suculente se potrivesc foarte bine cu branzeturile si ierburile, usturoiul si coaja rasa de lamaie vin cu accente savuroase de aroma si gust, iar uleiul de masline extra virgin desavarseste acest intreg delicios.
(more…)

Citeste tot

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, atat sarate cat si dulci, iar unele dintre retete sunt interesante.

(more…)

Citeste tot