piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca Parmesan, ulei de masline extra virgin si prosciutto, in al doilea rand fiindca este delicioasa, iar in al treilea si al patrulea fiindca se face usor si arata nostim.

Nu este o reteta ieftina si nici una lipsita de grasimi, asa ca nu cred ca cineva o va gati foarte des. Este insa o reteta care se gateste de pofta, sau ca sa oferiti mesenilor ceva ce nu mananca in fiecare zi.
(more…)

Citeste tot

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de gustoasa si simplu de preparat. Mi se cer uneori retete de post si cu acest preparat pot sa satisfac si astfel de cereri, asa ca, mai ales in aceasta perioada, vi-l recomand cu caldura.

(more…)

Citeste tot

Grenada – o bucătărie “explozivă” (1)

Introducere
Vă întrebaţi probabil de ce mă ocup de bucătăria acestei insule aparent insignifiantă, când sunt încă atâtea culturi culinare despre care s-ar putea scrie articole interesante. Am un singur răspuns: mirodeniile. Ştiţi că sunt pasionat de acest subiect, iar Grenada mai este cunoscută şi ca “Insula mirodeniilor”, mai ales datorită producţiei sale uriaşe de nucşoară şi macis, care o face al doilea mai mare exportator la nivel mondial. De fapt am două răspunsuri, căci, în plus, îmi plac şi insulele, mai ales cele în care este foarte puţin probabil să ajung vreodată.

(more…)

Citeste tot

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde localnicii sunt mari amatori de peste. In mod traditional, indienii folosesc pesti ca “hilsa” si “katla”, bogati in acizi grasi omega-3. Eu am incercat-o cu lup-de-mare (levrek), un peste mai slab, dar foarte gustos.

Aroma si gustul acestui preparat sunt delicate, rafinate si bine echilibrate. Ardeiul iute aduce o usoara nuanta picanta, iar limeta si menta vin cu o nota proaspata si racoroasa. Alunele aduc si ele un plus de textura si de gust.
(more…)

Citeste tot

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani unul dintre preparatele asociate intregii culturi spaniole. Cei care doresc sa afle cateva detalii despre istoria si insemnatatea acestui simbol culinar spaniol, pot accesa acest link.

(more…)

Citeste tot

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o mare parte dintre ele. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele.
Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, si rezultatele au fost interesante.

Va propun astazi o salata-pasta simpla, rapida si gustoasa, usor de preparat atunci cand sunteti in criza de timp.
(more…)

Citeste tot