pissalat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre pissalat

Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franţa, specific bucătăriei provensale, preparat în mod tradiţional dintr-o pastă de sardine sărate (după alte surse şi din „anşoa”, nume generic atribuit mai multor specii de hamsii), asezonată cu mirodenii şi ierburi aromate şi amestecată cu ulei de măsline.
Denumirea sa provine din „peis salat”, care în limba occitană înseamnă „peşte sărat ”.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre prahok

Bucătăria cambodgiană este, din păcate, extrem de puţin cunoscută. Poate fi caracterizată prin amestecuri subtile de mirodenii şi ierburi aromate şi mai puţin prin iuţeală, lucru care o diferenţiază de bucătăria thailandeză de care este, probabil, cea mai apropiată. Prahok este unul dintre ingredientele care îi dau personalitate.
Prahok - Sursa foto: http://ediblyasian.info
(mai mult…)

Citeste tot