piure de cartofi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea aromelor, prin lejeritatea lor, dar care se dovedesc a fi in final satioase si hranitoare.
Pieptul de pui este gatit delicat si alaturat unui sos de smantana cu tarhon si unui piure fin si matasos, preparat cu unt de buna calitate.
Radu Popovici - Piept de pui cu sos de tarhon
(mai mult…)

Citeste tot

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul unui eveniment la care au participat 15 persoane. Asa se face ca am avut de-a face cu 30 de prepelite si 60 de oua de prepelita, care s-au transformat intr-u meniu, dupa unii dintre oaspeti, memorabil.
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Cele trei preparate care compun meniul vor fi prezentate si pe blog, fiecare separat. Le pomenesc acum pe toate, fiindca faptul ca gateam trei preparate a influentat enorm modul in care am folosit prepelitele, si anume cu eficienta maxima.

Aceasta reteta este gatita in stil clasic si, prin complexitatea ei ca si prin ingredientele folosite, preparatul rezultat poate fi considerat unul destinat ocaziilor speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul “morcilla” este dat carnatilor care contin si sange, deci celor de tipul sangeretelui de la noi. Morcilla patatera nu contin, insa, nicio picatuta de sange. Au o compozitie formata din grasime de porc, carne slaba de porc, multa boia de toate felurile si mult… piure de cartofi. Acesta din urma explica, de altfel, termenul “patatera”. Nu este, de fapt, un piure facut cu lapte si unt, ci doar o pasta foarte omogena din cartofi fierti.
Senviciuri-patatera
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin de gust si de arome, satioasa si care sa poata fi preparata intr-un interval de timp rezonabil. Mi-am adus aminte de puiul cu masline pe care mi-l gatea mama, cu zeci de ani in urma, si am „pus la cale” reteta de mai jos, ajustand mai pe gustul meu actual ceea ce mancam in copilarie.
Sper sa va placa.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face referire la capitala Ucrainei, orasul Kiev. Se pare insa, dupa cum sustin unii istorici culinari, ca preparatul a fost inventat la Moscova, pe la 1920, la Clubul Negustorilor. Mai tarziu a fost preluat de restaurantele sovietice sub numele котлета по-киевски / kotleta po-kievsky, adica escalop in stil kievean.
Indiferent insa care i-ar fi originea, preparatul este unul clasic, foarte gustos.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta reteta care foloseste cateva ingrediente exotice, ofera un interesant contrast de texturi. Este delicioasa intr-un mod surprinzator, are o aroma proaspata si racoritoare, care echilibreaza iuteala sosului, si arata indeajuns de bine ca sa poata fi servita la o masa cu familia sau prietenii.

(mai mult…)

Citeste tot

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo. Continuam seria „Bucate si vinuri alese”, care isi propune sa prezinte publicului conceptul de asociere a mancarii cu vinul, punctand si principiile dupa care se face aceasta asociere.

Ca de obicei vom incerca sa filmam cinci retete care vor fi difuzate incepand cu luna aprilie. In meniu:
Pui Marengo
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara
Porc cu sos de brandy si trufe
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Tineti-mi pumnii ca totul sa decurga normal si va astept la vizionare, in saptamanile ce urmeaza, in fiecare zi de miercuri.

Citeste tot