pizza Margherita | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Acasă la pizza

Personal nu mă omor după pizza. Cred că mănânc una la 2-3 ani, adica m-aş putea lipsi de ea liniştit. Totuşi, nu pot să nu remarc popularitatea ei la noi, mai ales in ultimii 5-10 ani. Mai mult, pot chiar să mi-o explic: pizza este relativ ieftină, comodă (se poate mânca chiar mergand pe strada), săţioasă, gustoasă (pentru majoritatea), uşor disponibilă şi se prepară rapid. Într-un cuvânt, este un aliment extrem de potrivit celor care sunt ocupaţi, veşnic în lipsă de timp, grăbiţi, preocupaţi mai mult să-şi stingă rapid foamea, decât să respecte ritualul şi să accepte preţul unei mese bune.
Pizzeria Brandi - Napoli, 2011
(mai mult…)

Citeste tot

Pizza de la persani la americani

Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as putea lipsi de ea linistit. Totusi, nu pot sa nu remarc popularitatea ei, mai ales in ultimii 5-10 ani. Mai mult, pot chiar sa mi-o explic: pizza este ieftina, comoda (se poate manca chiar mergand pe strada), satioasa, gustoasa (pentru majoritatea), este disponibila la restaurant (sau pizzerie), dar si la un colt de strada, si se prepara rapid. Intr-un cuvant, este un aliment extrem de potrivit celor care sunt ocupati, vesnic in lipsa de timp, grabiti, preocupati mai mult sa-si stinga foamea, decat sa respecte ritualul unei mese bune.
Pizza
Pentru mine, pizza este cel mai mic dintre relele aduse in alimentatie de fast food-uri, asa ca prefer de o mie de ori mai mult sa vad lumea mancand pizza, decat porcariile stil snack/fast. Chiar daca pe mine ma lasa rece, prin comparatie arata frumos, este hranitoare si mult mai sanatoasa.
M-am gandit deci ca un pic de popularizare nu-i strica. Iata ce a scos la iveala o scurta „googaleala”.
(mai mult…)

Citeste tot