Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: porc

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...

9 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi...

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...

7 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o...

10 Comentarii

Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...

12 Comentarii

Porc cu legume si "dulce-de-iute"

Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar...

Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...

8 Comentarii

Frigarui cu "dulce-de-iute"

Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...

8 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de...

2 Comentarii

Porc cu taitei de celofan

Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...

16 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....

9 Comentarii

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...

4 Comentarii

Pe scurt despre prosciutto

Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti....

15 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...

10 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (5)

Produsele animale Carnea se gasea mai usor în orase, caci acestea atrageau producatori si negustori....

8 Comentarii

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac...

2 Comentarii

Muschi de porc cu mere si branza albastra

Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun...

16 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....

6 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...

10 Comentarii

Buzunare savuroase

Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu...

5 Comentarii

Porc cu chimen si cartofi noi

Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am...

8 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...

4 Comentarii

Masa de Pasti

Ce pregatesc pentru masa de Pasti? Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi...

15 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala...

6 Comentarii

Lisabona la cald – zilele 5 si 6

Portugalia începe sa-mi placa mult de tot. Marti, 23.03.2010, a fost cea mai reusita zi...

8 Comentarii

Pe urmele pastramei

Problema pastramei este destul de încurcata, caci sursele de informatie, fie ele carti culinare, dictionare...

22 Comentariu

Sarmale in foi de varza acra

Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...

27 Comentariu

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...

9 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...

20 Comentariu

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos...

Terina cu carne si ciuperci

In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....

3 Comentarii

Ce fel de carne preferati? – Rezultate finale

Iata ca am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o tema destul de interesanta....

2 Comentarii

Lasagne al forno

Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...

6 Comentarii

Curry de porc cu cartofi dulci

Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...

4 Comentarii

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a...

9 Comentarii

Pad Thai

Aceasta reteta are si varianta video. Este probabil cel mai cunoscut fel de mancare thailandez,...

1 Comentariu

Cotlete de porc picante

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente...

2 Comentarii

¡Hola, Barcelona! – partea 2

La Boqueria Daca in postul anterior am fost destul de critic, in acesta, in care...

5 Comentarii

Bun Cha

Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind...

29 Comentariu