Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: porc
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...
9 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....
8 Comentarii
Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...
12 Comentarii
Porc cu legume si "dulce-de-iute"
Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar...
Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...
8 Comentarii
Frigarui cu "dulce-de-iute"
Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...
8 Comentarii
Porc cu taitei somen
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de...
2 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...
4 Comentarii
Pe scurt despre prosciutto
Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti....
15 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (5)
Produsele animale Carnea se gasea mai usor în orase, caci acestea atrageau producatori si negustori....
8 Comentarii
Omleta cu carne si leurda
Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac...
2 Comentarii
Muschi de porc cu mere si branza albastra
Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun...
16 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....
6 Comentarii
Porc Vindaloo
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...
10 Comentarii
Buzunare savuroase
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu...
5 Comentarii
Porc cu chimen si cartofi noi
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am...
8 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...
4 Comentarii
Masa de Pasti
Ce pregatesc pentru masa de Pasti? Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi...
15 Comentarii
Porc cu ardei iuti si alune
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala...
6 Comentarii
Lisabona la cald – zilele 5 si 6
Portugalia începe sa-mi placa mult de tot. Marti, 23.03.2010, a fost cea mai reusita zi...
8 Comentarii
Pe urmele pastramei
Problema pastramei este destul de încurcata, caci sursele de informatie, fie ele carti culinare, dictionare...
22 Comentariu
Sarmale in foi de varza acra
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...
27 Comentariu
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...
9 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...
20 Comentariu
Porc cu sos Roquefort
Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos...
Terina cu carne si ciuperci
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....
3 Comentarii
Ce fel de carne preferati? – Rezultate finale
Iata ca am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o tema destul de interesanta....
2 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...
6 Comentarii
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...
4 Comentarii
Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente...
2 Comentarii
¡Hola, Barcelona! – partea 2
La Boqueria Daca in postul anterior am fost destul de critic, in acesta, in care...
5 Comentarii
Bun Cha
Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind...
29 Comentariu