porc | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de grau si sunt proprii bucatariei japoneze. Sunt subtiri, cu un diametru mai mic de 1,3 mm si se servesc de obicei reci. Seamana mult cu alte tiprui de taitei japonezi, ca udon si hiyamugi, diferind doar prin diametru.
Porc cu taitei somen
(mai mult…)

Citeste tot

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. Preparatul final este delicios, hranitor si sanatos. Se poate gati si cu creveti si pui, sau cu combinatii de porc/pui/creveti.
Saeng wa
Reteta s-a raspandit in ultimii 20 de ani, de cand bucataria thailandeza a inceput sa fie promovata, in restul sud-estului Asiei, Australia si SUA.
(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi (frageda-crocanta). Reteta reflecta, prin modul de preparare si de servire, influenta exercitata de bucataria franceza asupra celei vietnameze. Ingredientele sunt insa tipic asiatice, ceea ce poate pune unele probleme de aprovizionare (vezi mai jos Substituenti).
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre prosciutto

În ultimul timp am experimentat gătind mai multe reţete italieneşti. La unele dintre ele am folosit prosciutto, ingredient care se găseşte pe piaţa noastră de mulţi ani de zile, dar cu care intrasem în contact destul de rar. Aceste experimente mi-au dat ocazia să mă împrietenesc ceva mai bine cu el, aşa că am început să-mi pun probleme de marcă, provenienţă, preţ, utilizări etc. Rândurile care urmează sistematizează materialul informativ care mi-a fost la îndemână, combinând Internetul şi cărţile.
(mai mult…)

Citeste tot

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac teribil aceste frunze usor usturoiate, cu gustul lor de verdeata proaspata. In unele tari leurda este numita “usturoiul ursilor”, caci legendele spun ca este una dintre primele plante cu care se hranesc ursii iesiti din hibernare. Pentru mine leurda este nu doar o iarba aromata, ci si unul dintre simbolurile primaverii.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 2 of 5
1 2 3 4 5