portocale | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio.

Stiti ca nu ma omor dupa prajituri, torturi, creme etc. Atunci cand prepar vreun desert, adica rar, aleg ceva cu fructe, pe cat posibil iesit din tiparele considerate a fi obisnuite in Romania.
Si de data aceasta va propun un desert mai putin obisnuit, de fapt un fel de risotto cu ciocolata. Preparatul este nu delicios, ci fabulos de gustos, si poate fi surpriza placuta care incununeaza o masa reusita, fie ea chiar si una festiva.

(more…)

Citeste tot

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma este imbatabila. Folositi un vin rosu dulce, de buna calitate, cu aroma si gust echilibrate. Puteti incerca si cu un vin sec, dar mariti cantitatea de zahar cu inca 1-2 lingurite.
Pere posate cu susan
(more…)

Citeste tot

Salata de mere cu nuci si portocale

Aceasta reteta are si varianta video.

Va prezint o salata mai neobisnuita, dar care va va surpinde in mod placut. Incercati-o si sunt convins ca o veti introduce in meniul destinat meselor in familie si musafirilor mai deosebiti. In plus, este un mic dejun, gustare sau cina extrem de potrivita cu zilele calduroase, de vara.


(more…)

Citeste tot

Salata de portocale

Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe timp de vara. Este o reteta rapida si extrem de simpla, plina de culoare si de gust. As zice ca o puteti prezenta cu succes si musafirilor.
Salata de portocale
(more…)

Citeste tot

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si crestini) care comemoreaza recucerirea Spaniei de sub stapanirea maura.

Preparatul este foarte colorat si decorativ, gustos si foarte satios; contine combinatia de orez cu fasole si citrice (adica proteine, carbohidrati cu amidon, fibre, vitamine si minerale), care il echilibreaza nutritional.
(more…)

Citeste tot