portocale | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de pui cu portocale si migdale

Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau nu, toate trei au fost aduse in Spania de arabi, si toate trei sunt foarte populare in intreaga Mediterana. Va propun, deci, o salata satioasa, dar usoara, plina de gust, aroma si culoare si, foarte important, usor si rapid de preparat.

(more…)

Citeste tot

Bunele maniere la masa – partea 6

FRUCTELE
Mere si pere
Marul sau para se iau cu mana si se pun pe farfuria proprie. Daca reusiti – e un talent special – decojiti-le in spirala. Daca e prea dificil, puneti fructul pe farfuria de desert, taiati-l in jumatate, scoateti-i cotorul, taiati-l in bucati mai mici si mancati-l cu furculita si cutitul pentru fructe. In situatii mai putin protocolare, puteti manca bucatile mai mici si cu mana.
(more…)

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3

Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot gasi cateva variante interesante de retete. Ceea ce vroiam sa subliniez cu aceasta serie de articole, pe langa prezentarea unei serii de produse cu adevarat interesante si extrem de binevenite in lumea “oamenilor vesnic grabiti”, este ca gatitul poate fi distractiv, chiar folosind produse semi-preparate, daca se improvizeaza, pe baza unor cunostinte teoretice si practice acumulate prin putin studiu si exercitiu.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu portocale

Aceasta reteta are si varianta video.

Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. Puteti, bineinteles, sa folositi si creveti cruzi, caz in care va sfatuiesc sa alegeti creveti congelati; acestia trebuie decongelati lent, peste noapte, in frigider. Daca veti folosi creveti cruzi, mariti timpul de prajire cu 2 minute.

(more…)

Citeste tot