Portugalia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Lisabona la cald – ziua 2

Această zi nu a început prea bine. Dimineaţa a fost înnorat, apoi a început să plouă torenţial. După vreo 2 ore ploaia s-a mai potolit, iar noi am luat-o uşurel, printre picături, către Sao Vicente da Fora, o mânăstire dedicată celui care în 1173 a devenit patronul Lisabonei. Un loc interesant, care merită văzut. A urmat apoi Feira da Ladra, adică Târgul Hoaţei, un fel de talcioc unde nu v-aş sfătui să călcaţi vreodată. Nu doar pentru că obiectele oferite sper vânzare erau nişte gunoaie amărâte (poate vreo 5% dintre ele să fi prezentat vreun oarecare interes pentru… nu ştiu pentru cine, poate doar pentru colecţionari excentrici), dar totul mirosea a vechi, a igrasie şi a murdărie. Lângă Feira de Ladra, o biserica, Santa Engracia, oarecum neinteresantă. Dacă o săriţi, nu aţi pierdut nimic.
(mai mult…)

Citeste tot

Lisabona – noua mea destinaţie culinară

Oameni buni, ţineţi-mi pumnii! Între pusul acoperişului şi zugrăvitul pereţilor dau o fugă la Lisabona, într-o mini-vacanţă de doar o săptămână, loc de unde sper să mă întorc cu multe impresii, fotografii şi informaţii culinare. Chiar acum sunt pe drum, către capitala Portugaliei.
Dacă în zilele următoare voi răspunde mai greu la comentarii, sau voi posta un nou articol cu întârziere, ceea ce în condiţii normale nu aş face, sper să fiu scuzat, căci voi avea motive întemeiate.
Mă întorc repede, cu, sper eu, un „bagaj” culinar cât mai interesant.

Citeste tot