Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: porumb
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
8 Comentarii
oct.
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii – Maya (2)
Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole si ardei iuti. [...]
4 Comentarii
mai
La masa cu stramosii – Maya (1)
În urma cu ceva vreme am început un serial de mare întindere, numit „La masa [...]
4 Comentarii
mai
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
2 Comentarii
mart.
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod [...]
5 Comentarii
Mutantii din bucatarie (1)
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]
5 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
oct.
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
2 Comentarii
Pe urmele mamaligii (4)
Cum se face mamaliga? În episodul de astazi, ultimul al serialului dedicat mamaligii, cateva vorbe [...]
15 Comentarii
Pe urmele mamaligii (2)
În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman [...]
8 Comentarii
Pe urmele mamaligii (1)
Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct fata de altele, [...]
14 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
aug.
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine [...]
14 Comentarii
apr.
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata [...]
18 Comentarii
Creveti cu seminte de rodie
Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de [...]
6 Comentarii
oct.
Supa picanta de pui cu ciuperci
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]
21 Comentariu
Pe urmele foie gras-ului
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
36 Comentariu
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de [...]
5 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
Bunele maniere la masa – partea 1
Unul dintre motivele pentru care ma simt stingher intr-un restaurant elegant este teama de a [...]
5 Comentarii