Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: porumb
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut,...
8 Comentarii
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – Maya (2)
Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole si ardei iuti....
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Maya (1)
În urma cu ceva vreme am început un serial de mare întindere, numit „La masa...
4 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o...
2 Comentarii
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod...
5 Comentarii
Mutantii din bucatarie (1)
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest...
5 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important...
2 Comentarii
Pe urmele mamaligii (4)
Cum se face mamaliga? În episodul de astazi, ultimul al serialului dedicat mamaligii, cateva vorbe...
15 Comentarii
Pe urmele mamaligii (2)
În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman...
8 Comentarii
Pe urmele mamaligii (1)
Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct fata de altele,...
14 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...
10 Comentarii
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...
14 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata...
18 Comentarii
Creveti cu seminte de rodie
Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de...
6 Comentarii
Supa picanta de pui cu ciuperci
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...
21 Comentariu
Pe urmele foie gras-ului
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar...
36 Comentariu
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de...
5 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...
Bunele maniere la masa – partea 1
Unul dintre motivele pentru care ma simt stingher intr-un restaurant elegant este teama de a...
5 Comentarii