blog de Gastronomie
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
8 Comentarii
Am auzit foarte des afirmația că trebuie musai să mănânci produse locale, fiindcă toate ființele [...]
Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole şi ardei iuţi. [...]
4 Comentarii
În urmă cu ceva vreme am început un serial de mare întindere, numit „La masă [...]
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul că civilizaţia umană, aşa cum o [...]
2 Comentarii
„Naturalul” făcut de om În general, lucrurile s-au întâmplat astfel: o mutaţie apărută în mod [...]
Inevitabil în jurul meu se vorbeşte despre mâncare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
Dacă în prima parte a acestui articol am povestit câte ceva despre istoria culturii culinare [...]
În acest al doilea şi ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
Cum se face mămăliga? În episodul de astăzi, ultimul al serialului dedicat mămăligii, câteva vorbe [...]
15 Comentarii
În acest episod voi continua scurta istorie a mămăligii, punând accent pe epoca Imperiului Roman [...]
Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct faţă de altele, [...]
14 Comentarii
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine [...]
Cristofor Columb a ajuns în America din întâmplare. Exploratorul genovez spera (şi a crezut toată [...]
18 Comentarii
Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de [...]
6 Comentarii
Salata de pui cu masline si capere – o salata de vara, simpla si rapida [...]
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]
Aş fi fost tentat să cred că toată lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
Cred că bucătăria mexicană este una dintre cele 10-15 bucătării importante ale lumii. Bogăţia de [...]
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
Unul dintre motivele pentru care ma simt stingher intr-un restaurant elegant este teama de a [...]