Fructele de mare – ce trebuie sa stii despre ele

Cineva mi-a spus odată că am blogul cu cele mai multe reţete cu creveţi. Nu ştiu dacă lucrurile stau chiar aşa, dar este cert faptul că îmi plac foarte mult creveţii.

Mult mai puţin îmi plac scoicile, de orice fel, calmarii, caracatiţele şi sepiile; din păcate stridii, scoici Saint-Jacques, langustine şi homari nu prea am ocazia să mănânc. Sau, cel puțin, nu proaspete, așa cum se mănâncă „la mama lor”.

Este o imensă diferență între fructele de mare care se găsesc la noi în supermarketuri sau la distribuitorii specializați și cele care se pot găsi la Mediterană sau Atlantic, proaspete.

Chiar dacă experienţa mea culinară în fructe de mare este oarecum limitată de acest handicap, m-am gândit că ar fi utilă încă o mică discuţie despre ele, ca să subliniem caracteristicile lor şi modul în care se gătesc, discuţie în care voi completa propriile-mi lipsuri cu materiale adunate din diverse surse.
(mai mult…)

Citeste tot