preparate culinare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Montarea preparatelor (2)

Pregătirea pentru montaj
Sunt importante 4 aspecte:
– spaţiul de lucru trebuie să fie organizat şi curat
– se pun la îndemână toate ustensilele potrivite pentru transferarea alimentelor pe farfurie: spatule, cleşti, linguri. Lingurile de lemn sunt adesea prea mari, iar forma lor nu este net delimitată; îm plus, pot fi aderente, ceea ce duce la un montaj stângaci.
– se pune la îndemână un prosop curat, cu care farfuria să poată fi ştearsă pe ambele feţe
– temperatura farfuriilor este foarte importantă
(mai mult…)

Citeste tot

Mi-as fi dorit sa o fi scris eu

carteO carte extrem de utila:
Ana Maria Gal
Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala
Dictionar explicativ roman-englez-german-francez-italian

Editura ALFA ISBN 978-973-724-075-0
De curand, printr-o intamplare, mi-a cazut in mana volumul alaturat. S-a dovedit a fi o lucrare excelenta, o sursa nemaipomenita de informatii utile. Citind-o, pentru ca am facut asta pagina cu pagina, am reusit sa-mi lamuresc mai multe confuzii si incertitudini.
(mai mult…)

Citeste tot