pui de caracatita | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o suport: fie incerc sa ma integrez si ma delectez cu vin fiert, carnati, sarmale si piftie, fie incerc sa uit de ea si gatesc preparate exotice, care imi amintesc de meleaguri mai calde. Cred ca cel mai bine este sa alternezi cele doua metode. Ofera variatie si timpul se scurge, parca, mai repede.

Reteta de astazi face parte din cea de-a doua categorie. Este usoara si simpla si ar putea, de ce nu, in definitiv?, sa faca parte din meniul de Revelion, ca o gustare fina, servita cu un pahar de sampanie.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de mare. Este o placere pe care incerc s-o recreez, ori de cate ori am ocazia, si acasa la mine. Aceasta reteta se incadreaza in categoria preferatelor mele: pui de caracatita rumeniti in ulei de masline extra virgin si apoi brezati lent intr-un sos robust de vin rosu si passata, aromatizat cu ceapa, usturoi si ierburi aromate, servit cu un topping crocant de seminte de pin.

(mai mult…)

Citeste tot