pui de sepie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in Creta. Nu mi-au placut din prima incercare – de aceea ii inteleg pe cei care sunt reticenti atunci cand le gusta pentru intaia oara – dar apoi am invatat treptat sa le apreciez.
Cel mai mult imi plac crustaceele (creveti, langustine si homari), cel mai putin scoicile si midiile. Intre ele sunt sepiile, caracatitele si calmarii.

Aceasta din urma categorie imi place mai ales gatita lent, intr-un sos aromat si gustos.
Reteta de fata foloseste pui de sepie proveniti de la magazinul online Seaway. Acolo puteti gasi o sumedenie de fructe de mare si pesti, unele dintre ele la preturi destul de bune; aruncati o privire, nu veti regreta.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby sepii” in loc de “pui de sepii”. Slava Domnului, desi nu avem o limba la fel de complexa si de bogata ca altele, in aceste cazuri chiar gasim lesne cuvinte care sa denumeasca corect ingredientele.

Va ofer, deci, o reteta cu pui de sepie gatiti in stil chinezesc; este foarte simpla, iar rezultatul final este delicios.
(mai mult…)

Citeste tot