pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe urmele găinii

Găina, cocoşul, puii cei atât de bine cunoscuţi poartă nunmele ştiinţific de „Gallus domesticus” şi, aşa cum te-ai putea aştepta de la un animal-aliment atât de răspândit şi intrat în dieta oamenilor din timpuri imemoriale, istoria sa este tulbure.
(more…)

Citeste tot

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o reteta. Vine week-endul si poate ne hotaram sa gatim ceva. Va propun un preparat indian, la care am folosit, din comoditate tortillas de grau, care seamana destul de mult cu lipiile care se prepara in India. Aceste tortillas se incalzesc doar cateva secunde la microunde si devin fragede si elastice. Sunt destul de gustoase si se pot rula cu usurinta.

Tikka este un preparat in care carnea, de obicei dezosata si taiata bucati, este gatita intr-un cuptor numit tandoor, dupa ce a fost marinata intr-un amestec de iaurt si condimente. Variantele domestice ale retetei imita tandoor-ul incalzind la maxim cuptorul, dupa aceea coborand temperatura la mediu si gatind apoi bucatile de carne.
(more…)

Citeste tot

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la Brava TV. Intre timp acele retete au fost publicate in blog, dar acum am posibilitatea de a le anexa si filmuletele. Retetele in chestiune sunt cele de mai jos:

Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Pui cu salata de cuscus
Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt
Salata cu branza Feta si masline
Salata de rechin cu pepene si piper lung
Somon cu orez si legume
Spaghete cu pesto sicilian

Citeste tot

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau este o mancare similara cu pilaful nostru, cu care este inrudit. Este doar mai colorat, mai aromat si preparat cu ceva mai multe legume decat variantele turcesti si balcanice de pilaf.

(more…)

Citeste tot

Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.
(more…)

Citeste tot

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al horno fiind ruda buna cu pilaful arab. Ca si in cazul pilafului gatit in stil oriental, orezul din arroz al horno se gateste la cuptor, fara a-l amesteca.

(more…)

Citeste tot

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui si se gatesc prin frigere, fierbere sau combinat, mai intai prin coacere in cuptor si apoi sub grill-ul acestuia.

(more…)

Citeste tot