pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa ca, potrivindu-l dupa gustul meu, am adaugat putin ardei iute. Nu este obligatoriu sa faceti la fel, dar luati-va precautiunea de a gusta mai intai sosul si de al adapta gustului dvs.
Curry la borcan
(more…)

Citeste tot

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva in China de peste 800 de ani, iar in Japonia “doar” de 300 de ani. Au gust delicios si puternic si dau o culoare bruna supei. Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat in loc de fond, omiteti sarea dintre ingrediente, caci supa este deja sarata.

(more…)

Citeste tot

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde thailandez. Am cumparat-o de la Carrefour, magazinul din Piata Unirii (Bucuresti), de la sectiunea produselor exotice, aflata la etajul 1 al magazinului. Este o cutie ce contine ingredientele unui preparat foarte aromat si picant. Exista instructiuni de folosire pe spatele cutiei: practic, se prajeste carne (la alegerea dvs.: pui, porc, vita, peste etc.), se adauga (sau nu) ceva legume si taitei, sau orez fiert, si se combina cu amestecul din cutie.

(more…)

Citeste tot

Ce fel de carne preferaţi? – Rezultate finale

Iată că am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o temă destul de interesantă. Mai bine zis, tema este obişnuită, dar dvs., cititorii acestui blog, aţi făcut-o interesantă prin alegerile făcute.
Se spune că românul este frate culinar cu… porcul, carnea acestuia fiind, se pare, preferată de cele mai multe persoane. Nu mă îndoiesc că, pentru cei puternic ancoraţi în felul de a găti de acum 20 de ani, afirmaţia este valabilă. Totuşi, cei care îmi fac plăcerea de a-mi vizita blogul, fac dovada că există şi un curent de opinie diferit.
(more…)

Citeste tot

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru bucataria sa. Reteta foloseste ingrediente tipice (sos de soia, ceapa verde, piper alb), iar tehnica acoperirii carnii cu amidon, pentru a o proteja si a-i pastra suculenta, de asemenea, proprie bucatariei chinezesti.

(more…)

Citeste tot

Pui cu cardamom

Aceasta reteta are si varianta video.

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri sub forma de pudra, iar la magazinele arabesti si cele specializate in condimente se pot gasi pastai intregi. Aflati aici mai multe amanunte despre cardamom.

(more…)

Citeste tot

Fond alb de pui

Un prieten francez, mi-a spus odată că folosirea apei la gătit este semn de sărăcie. Desigur, nu se referea la ocaziile în care se fierb cartofii pentru piure, sau ouăle. El avea în vedere preparara sosurilor, tocanelor şi chiar a supelor.
După cum cred că aţi văzut deja, în multe reţete autorii procedează întocmai ca amicul meu francez: folosesc fond (sau supa concentrata) de pui, bulion de vită, fond de legume, sau fumet de peşte. Mărturisesc că, cel mai adesea, sunt leneş şi, în loc să-mi prepar un fond de casă, îl “croiesc” rapid folosind cubuleţe de concentrat.
Bulion de pui, preparat in casa
(more…)

Citeste tot