blog de Gastronomie
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma [...]
15 Comentarii
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite [...]
18 Comentarii
In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi [...]
13 Comentarii
Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este [...]
10 Comentarii
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa [...]
16 Comentarii
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
8 Comentarii
Profit de ocazie ca sa va “insinuez” un termen culinar mai putin folosit in meniurile [...]
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la [...]
5 Comentarii
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]
Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din [...]
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]
9 Comentarii
Piept de pui cu cartofi Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita [...]
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau [...]
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
4 Comentarii
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
7 Comentarii
Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un [...]
Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de [...]
Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate [...]
3 Comentarii
Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp [...]
Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de [...]
Va prezint o mica inovatie, preparata chiar in ultima zi cand am putut gati, caci, [...]
Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]
Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]