pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de cea indiana, cu care are multe in comun, mai ales cu cea care se gateste in provinciile nordice ale Indiei. Aceasta supa deasa nu face exceptie; se gateste si in Pakistan si nordul Indiei. Este picanta, satioasa, aromata si delicioasa, iar localnicii o servesc in serile racoroase.

(more…)

Citeste tot

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai populare alimente, fiind folosit atat ca verdeata (frunzele), condiment (semintele) si ulei (extras din presarea semintelor). In reteta de fata, miezul de nuca de cocos joaca rolul de ingrosator de sos.

(more…)

Citeste tot

Ineluse de pui

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperaturi al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.


(more…)

Citeste tot

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din Asia de Sud-Est. Este deosebit de simpla si de rapida si are avantajul ca poate refolosi carnea gatita, ramasa de la mesele anterioare.

(more…)

Citeste tot

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi cu zi. O fajita consta intr-o tortilla proaspat gatita, aduse la masa cand este calda, umpluta cu un amestec ce poate fi foarte diferit, si apoi rulata sau impaturita si mancata.
Varianta propusa de mine foloseste carne de pui gatita cu legume, iaurt si salsa de rosii.

(more…)

Citeste tot