pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.

(more…)

Citeste tot

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de oferit, ci si pentru ca este un preparat aspectuos, plin de gust si aroma si, nu in ultimul rand, sanatos.
Titlul ar putea sa induca in eroare; bineinteles, nu este vorba despre degete adevarate, ci despre bucati din file de piept de pui, care au o forma lunguiata.

(more…)

Citeste tot

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre retetele pe care le-am gatit cu ei a fost o reteta africana. Cred ca este prima reteta din Africa “neagra” pe care o public aici, asa ca poate fi socotita, chiar si pentru blogul meu, ca fiind una exotica.

(more…)

Citeste tot

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras al Thailandei, dupa Bangkok. Chiang Mai este situat in nord-estul tarii, aproape de granita cu Laos, zona in care bucatariile thailandeza si laotiana s-au influentat reciproc. Laab se poate prepara cu carne de pui, curcan, rata, vita sau porc.

(more…)

Citeste tot

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a intamplat un lucru previzibil: m-a palit dorul de gatit. Va propun astazi o reteta coreeana, cu adevarat deosebita. Desi are o lista lunga de ingrediente, nu este deloc complicata si nici mare consumatoare de timp.

Preparatul final este extrem de gustos si indeajuns de neobisnuit ca sa merite efortul de a va surprinde in mod placut familia sau prietenii.
(more…)

Citeste tot