pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de pui cu portocale si migdale

Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau nu, toate trei au fost aduse in Spania de arabi, si toate trei sunt foarte populare in intreaga Mediterana. Va propun, deci, o salata satioasa, dar usoara, plina de gust, aroma si culoare si, foarte important, usor si rapid de preparat.

(more…)

Citeste tot

Pui cu urechi-de-lemn

Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, in special in cea chineza si cele influentate de aceasta: ciupercile urechi-de-lemn. Pentru a le cumpara ma tem ca trebuie sa faceti un drum la Dragonul Rosu sau in Piata Amzei, la K-Lite, caci nu le puteti inlocui cu nimic altceva. Au textura si culoare cu totul specifice si fac tot hazul acestei retete.

(more…)

Citeste tot

Cetateanul turmentat

Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem totusi sa ne betivim un piculet, fara ca valul de caldura sa ne loveasca in moalele capului? Simplu, ajutandu-ne de un preparat bine imprietenit cu alcoolul.
Si cu cafeaua, de altminteri, asa ca suntem un piculet “turmentati”, dar treji!

(more…)

Citeste tot

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella spaniola, dar numele ei pare a proveni de la “jambon à la ya” (“jambon” inseamna “sunca” in franceza, iar “ya” inseamna “orez “ in creola). Jambalaya este o mancare plina de gust, satioasa, care se serveste inclusiv la mesele festive.

(more…)

Citeste tot

Pui jamaican cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video

Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata de fructe exotice. Pe unele am avut ocazia sa le gust deja, in special in calatorii, pe multe altele abia incep sa le descopar. Le degust crude, dar si gatite, bucataria jamaicana fiind una dintre cele care le foloseste din plin.

Va propun o reteta pe baza de carne de pui, gatita cu o garnitura de fructe exotice condimentate. Nu este doar inedita si plina de culoare, ci exceleaza si la capitolul aroma-gust.
(more…)

Citeste tot

Pui Jerk

Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui ingrediente caracteristice sunt ienibaharul, sarea si ardeii iuti. Exista nenumarate variante de jerk, functie de condimentele suplimentare adaugate. In mod traditional, carnea marinata si asezonata cu jerk se gateste pe gratar, folosind chiar lemn de ienibahar pentru un plus de aroma.

(more…)

Citeste tot

Pui cu muguri de fasole

Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc „surpriza”; unele care se gasesc sporadic sau mai de loc. De data aceasta este vorba despre muguri de fasole soia proaspeti, peste care am dat la Cora. Stiu ca pot sa-i fac si singur, la mine acasa, dar, credeti-ma, in marea majoritate a zilelor nici nu mai stiu ce sa fac mai intai, asa ca ma bucur cand dau peste ei gata… inmuguriti.

(more…)

Citeste tot

Pui picant cu orez si lapte de cocos

De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente care ori nu au aparut niciodata pe meleagurile noastre, ori se gasesc sporadic: lemongrass, tamarin, galangal, pasta de creveti, creveti uscati, frunze de limeta kafru etc.

Reteta de fata foloseste si ea unele ingrediente specifice Asiei de sud-est, dar care, de data aceasta si din fericire, se gasesc si pe piata noastra. Orezul este foarte aromat si se potriveste bine cu gustul picant al carnii.
(more…)

Citeste tot

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea putin mai spre stanga) indica faptul ca dvs. (nu neaparat dvs. personal, ci dvs. cititorii) gatiti mai ales in week-end. Cum nu imi este greu sa tin cont si de preferintele dvs., v-am oferit ieri o reteta simpla, dar deosebita, si ma repet astazi cu inca o reteta asiatica, deosebit de interesanta. Ambele pot fi gatite rapid in week-end.

(more…)

Citeste tot