pulpa | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Din secretele vinului (2) – Culoarea

Există mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite şi ierarhizate în multiple feluri: după preţ, după tipul de struguri, după tehnologia de fabricare, după dulceaţă, după culoare etc.
Pentru mine, cea mai buna categorisire este urmatoarea: vinurile sunt de doua feluri, cele care îmi plac şi cele care nu îmi plac.
Din secretele vinului - Culoarea. Sursa foto: dreamstime.com
Cea mai populară categorisire este, însă, cea care împarte vinurile după culoare: avem, adicătelea, vinuri albe, vinuri rosé şi vinuri roşii.
(mai mult…)

Citeste tot

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc la restaurantul „Ginger” pe data de 20.10.2009. Este reteta cea mai dificia, caci este nevoie de o perfecta sincronizare a timpilor de gatit pentru carne si cartofi. Nu este usor sa faci asta pentru 26 de portii, mai ales ca unii prefera carnea rare, altii medium rare, iar ceilalti bine facuta.
Crusta de verdeturi uscate potenteaza gustul carnii si se potriveste foarte bine cu cartofii preparati la cuptor. De obicei, carnea se gateste rare, sau medium rare, ca sa ramana suculenta si frageda.
(mai mult…)

Citeste tot