pulpe de pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, brezata apoi in suc de portocale cu ceapa, usturoi si masline si, in final, servita cu cuscus, o garnitura destul de populara in Sicilia.
Pollo all’arancia alla catanese
Preparatul este delicios, cu un sos complex, cu accente dulci, acrisoare, picante si sarate, destul de robust si satios.
(mai mult…)

Citeste tot

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste un joc de carti dar, dupa unele surse, si vasul in care se gateste preparatul.
Exista mai multe variante, dar aproape toate folosesc pimentón, aromata boia dulce afumata spaniola, si jamon serrano.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, se foloseste destul de des in preparatele gatite prin procedeul stir-fry. Bineinteles, am gatit reteta cu ce ghimbir am avut la indemana, cel de hipermarket, care nu exceleaza la prospetime. Am avut insa sansa sa gasesc ceva cat de cat proaspat, nu uscaciunile cu care, din pacate, suntem pacaliti adesea.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii stabiliti acolo in secolul al XVI-lea. In timp, preparatul a devenit unul dintre preferatele comunitatii eurasiatice din Singapore, formata dintr-un amestec de descendenti ai portughezilor, olandezilor, britanicilor, indienilor si chinezilor.

Reteta nu se gaseste in meniurile restaurantelor, fiind un preparat gatit in casa. Exista, ca in multe alte cazuri, mai multe variante de reteta, diferind ca asezonare.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu va fi nici ultima, caci acest gen de preparate sunt preferatele mele. De fapt, daca ma gandesc bine, mai am in rezerva cel putin alte doua retete de pui „vanatoresc”, „cacciatore” sau „chasseur”, dupa cum vreti sa-l numim.
Pui Vanatoresc
Cred ca aroma maslinelor intr-un sos este imbatabila, poate de aceea prefer sa gatesc puiul „vanatoresc” in variantele sale mediteraneene. Sosul acestei retete este unul plin de savoare. Dulceata morcovului echilibreaza aciditatea rosiilor, iar maslinele, telina, ceapa si usturoiul vin cu un imens plus de gust si aroma. Asezonarea (dafin, oregano, paprika, sare si piper) este una echilibrata si pune in evidenta gustul natural al vegetalelor si al carnii.
(mai mult…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru masline, caci, daca ma gandesc mai bine, am o gramada de astfel de slabiciuni.
Aveam in frigider niste masline „dezosate” (adica deja curatate de samburi) si m-a cuprins cheful sa gatesc cu ele ceva pe gustul meu: cu sos, bine aromat, delicios, satios; pe scurt, un preparat menit sa joace rolul de fel principal la proxima masa de pranz.

Fiind vorba de masline, gandul m-a dus, in mod logic, spre Mediterana. Am dat o raita prin camara si una mai mica prin frigider, am adunat ce se potrivea ideii mele, iar rezultatul final este cel de mai jos.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. Desi fata de termenul nostru generic „mancare” am sentimente contradictorii (cand ma enerveaza, fiindca nu mi se pare indeajuns de descriptiv, cand imi place, caci cuprinde in doar 7 litere orice preparat posibil, cu conditia sa aiba ceva sos), atunci cand il aud ma gandesc la bucataria de acasa, din copilarie. In care, de altfel, calcam cat mai rar posibil.

Ei bine, mancarea de astazi este una pe stilul meu: simpla, bine asezonata, cu sos, gustoasa si hranitoare. Este, in acelasi timp, usoara si satioasa. Este foarte potrivita ca fel principal la masa de pranz, mai ales daca vremea nu este foarte calduroasa. Ziua de astazi pare potrivita, asa ca, spor la gatit!
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3