radacinoase | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru mine este un simbol al primaverii si mi s-a parut foarte potrivita pentru Pasti, zi in care sarbatorim renasterea naturii. In fiecare an, in februarie-martie, ii pandesc aparitia in piete. O mananc mai ales cruda, in salate si diferite sandvisuri, dar acum am ales sa fac o supa crema satioasa, cu aroma usturoiata si gust proaspat.

Daca vreti s-o incercati, grabiti-va, caci nu cred ca leurda va mai fi disponibila in piete mai mult de 1-2 saptamani.
(mai mult…)

Citeste tot

Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1

Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are o istorie mai lunga decat a omenirii, si nu intotdeauna foarte clara.
Sursa foto: http://chamorrobible.org/
Polen fosilizat, datat de acum din Eocen, vechi de peste 34 de milioane de ani, a fost gasit pe fundul unui lac din Elvetia.
Prima dovada a cultivarii sale provine din Asia. Acum 5000 de ani, morcovii erau cultivati intr-o regiune ce se intinde pe teritoriile actuale ale Afganistanului, Pakistanului si Iranului.
(mai mult…)

Citeste tot