Radu Popovici | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cursuri de practică și teorie culinară

Foarte multă lume mă întreabă unde ar putea urma cursuri de gătit. Cei care pun această întrebare nu sunt proaspeți absolvenți de liceu în căutarea unei calificări, ci persoane trecute de 25-30 de ani, uneori chiar ceva mai vârstnice, care doresc, pur și simplu, să învețe să gătească preparate interesante, mai corect și mai creativ, cu ingrediente mai deosebite; aceștia nu ţintesc să profeseze ca bucătari, ci doar să poată oferi familiei și prietenilor mese corect alcătuite, cu preparate echilibrate, bine gătite și bine servite.
Cursuri de practica si teorie culinara la GUXT
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Ziua în care vin căpşunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douăzeci de persoane au participat la evenimentul de explorări culinare cu tema „Ziua în care vin căpşunile”.

Mărturisesc că am ales această temă, împreună cu Costel Clipescu, cuprinşi de un val de entuziasm. În acea zi era soare afară şi respiram un aer de primăvară autentică; căpşunile proaspete şi parfumate ni s-au părut a fi un simbol perfect cea zi.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racoviță nr. 37, s-a desfășurat o degustare de vinuri în colaborare cu Rifco Trading, distribuitor exclusiv în România al vinurilor produse de Tenuta Ulisse.

A fost primul eveniment de acest gen organizat de mine, nu doar la GUXT, ci în general. Am avut oarece emoții dar, din fericire, deși sunt câteva lucruri pe care aș dori să le îmbunătățesc, evenimentul a avut un real succes.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline”

Primul curs de gătit de la GUXT, cel cu tema „Măsline şi ulei de măsline”, care s-a bucurat de colaborarea cu Băcănia Veche, a luat sfârşit. Cei cinci cursanţi au avut ocazia să deguste câteva tipuri de măsline şi de uleiuri, să prepare condimente ca pesto genovez, pesto roşu şi tapenade, să gătească măsline umplute şi prăjite, şalău cu legume, sos de roşii şi tapenade şi pui puttanesca cu gnocchi.

(mai mult…)

Citeste tot

Răsfăţul de week-end

Aşa cum v-am promis acum câteva zile, Costel Clipescu şi cu subsemnatul, adică echipa din bucătăria clubului de explorări culinare GUXT, încercăm să vă convingem că meritaţi să vă răsfăţaţi, după o săptămână de muncă, dvs. înşivă, familia şi prietenii cu preparate culinare deosebite, gătite în casă şi livrate acasă.

(mai mult…)

Citeste tot