Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Radu Popovici

Radu Popovici – Pasionat de Gastronomie

Cursuri de practica și teorie culinara

Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun...

2 Comentarii

A fost „Ziua în care vin capsunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat...

A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat...

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...

Rasfatul de week-end

Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...

Avanpremiera la un proiect

În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care ma pregatesc, constient sau nu,...

22 Comentariu

A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014

Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...

4 Comentarii

Bilant 2013

La sfarsitul anului 2012, cand am trecut în revista cele întamplate în ultimele 12 luni,...

15 Comentarii

A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013

Vineri seara s-a încheiat ultimul episod din acest an al seriei de evenimente culinare „La...

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...

A fost „O cina de toamna”, noiembrie 2013

Aceasta toamna frumoasa ne ofera ultimele sale zile. Pana astazi a fost superba, cu multe...

Cina de toamna

Nu mai este mult pana ce aceasta frumoasa toamna îsi va lua ramas bun de...

A fost "O cina si o surpriza"

Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A,...

8 Comentarii

O cina si o surpriza

Serile de „Vineri la Mansarda” îsi reiau seria cu primul eveniment al acestei toamne, pe...

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul...

4 Comentarii

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...

4 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...

2 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe...

2 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...

14 Comentarii

A fost "Branza în Bucate", mai 2013

Mansarda din str. Paris nr. 7A a gazduit ieri, 16 mai 2013, o cina dedicata...

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...

2 Comentarii

La "Casa cu Tei"

Am început acest blog în urma cu 4 ani si 4 luni, cam la 2-3...

24 Comentariu

Meniu international la "Sunday Grilling" – 19 mai 2013

Duminica 19 mai 2013, la orele 13:00, in str. Maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...

Joi, 16 mai, la mansarda: eveniment culinar "Branza in bucate"

Dupa o mica pauza in preajma sarbatorilor de Pasti, reiau evenimentele culinare desfasurate „La Mansarda”,...

Cina de post "La mansarda" – 26 aprilie 2013

Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma...

A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei...

1 Comentariu

Drumul Mirodeniilor – Prima escala: Indonezia

Cred ca deja multi dintre dumneavoastra sunt la curent cu fascinatia pe care o exercita...

5 Comentarii

Chocolat

Afirmam ieri, într-un articol care cu care am încercat sa marchez cei patru ani de...

2 Comentarii

A fost Grill Champions Tour, Timisoara 2012

Cea de-a patra editie a evenimentului Grill Champions Tour s-a desfasurat pentru întaia data în...

10 Comentarii

A fost „Sarea în bucate”, decembrie 2012

Iata ca a avut loc cel de-al optulea si ultimul eveniment culinar din anul acesta...

11 Comentarii

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl...

8 Comentarii

Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...

4 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

Sunday Grilling – 8 iulie 2012 (urmare)

Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta...

21 Comentariu

Sunday Grilling – 8 iulie 2012

Duminica 8 iulie 2012, între orele 12:00 – 17:00, va avea loc cea de-a doua...

6 Comentarii

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...

11 Comentarii

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare...

23 Comentariu

Sunday Grilling 10 iunie 2012

Iata ca s-a încheiat primul episod al unei serii de evenimente culinare desfasurate în colaborare...

42 Comentariu

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la „Antique Bistro & Wines”,...

4 Comentarii

Degustare de condimente, martie 2012

Va invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

25 Comentariu

Atelier „Bucate si vinuri alese”

Am bucuria sa va anunt începerea unei serii de evenimente constituite în atelierul gastronomic „Bucate...

4 Comentarii

Degustare de condimente, februarie 2012 (urmare)

Miercuri seara, 29 februarie 2012, am organizat la restaurantul „The Harbour” o degustare de condimente,...

Degustare de condimente, februarie 2012

Va invit miercuri 29 februarie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

60 Comentariu

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...

14 Comentarii

Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie...

12 Comentarii

Articolul “La masa cu stramosii: Dacia” trezeste interesul istoricilor

Materialele mele culinare au fost preluate, cu si fara voia mea, de multe site-uri si...

10 Comentarii

Piept de pui cu lamaie si marar

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Lamaia si mararul...

12 Comentarii

Spetsofai

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Spetsofai este o...

17 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel...

4 Comentarii

Crema de branza cu nuci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

16 Comentarii

Pui cu paste si ciupercute

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

14 Comentarii

Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara

Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....

6 Comentarii

Creveti cu cartofi si busuioc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si...

22 Comentariu

Orezul în retetele lumii

Am bucuria sa va anunt demararea, împreuna cu Riso Scotti Danubio srl, a unui proiect...

6 Comentarii

Degustare la "The Harbour"

Aseara am fost ocupat în calitate de producator de condimente. Probabil ca în acest moment...

4 Comentarii

Maine, degustare de condimente la "The Harbour"

Maine seara, la ora 19:00, organizez la restaurantul „The Harbour” din Piata Amzei, sector 1,...

4 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...

10 Comentarii

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe...

4 Comentarii