raita | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una dintre principalele surse de carbohidrati din multe tari. Pe glob exista, de altfel, peste 5.000 de varietati de cartofi, fiecare cu caracteristicile sale.

Reteta de fata este extrem de populara in India, unde este gatita practic in fiecare casa. Exista, bineinteles, mai multe variante, unele cu o condimentare mai simpla decat cea prezentata de mine.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si aromat, dar sa va fie si o lene de zile mari? Ce tot intreb eu, normal ca vi se intampla si voua, caci oameni suntem cu totii…
Ei bine, am o reteta pentru astfel de momente. O salata foarte rapida, rusinos de simpla, racoritoare, aromata si gustoasa. O delicatesa obtinuta in doar cateva minute.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele iaurtului

Am mâncat dintotdeauna cu plăcere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de când am descoperit primele noţiuni de bucătărie indiană. Am văzut că indienii, spre deosebire de noi, sunt extrem de inventivi şi de îndrăzneţi atunci când folosesc iaurtul. M-a fermecat îndeosebi modul în care îl combină cu mirodenii şi vegetale.
(mai mult…)

Citeste tot

O seară la Biscuit

Ce este Biscuit? Un magazin cochet şi foarte bine situat, în plin centru al Bucureştiului, pe Bd. Nicolae Balcescu nr. 26. Ce se poate „biscui” la Biscuit? Condimente şi amestecuri de condimente, paste şi sosuri, uleiuri şi oţeturi aromate, vinuri, brânzeturi, ciocolată, dulceţuri şi tot felul de chestii după care îţi lasă gura apă. Preţurile nu sunt mici, dar nici să te sperii de ele, iar produsele sunt de calitate foarte bună. Vă spun asta în cunoştinţă de cauză, căci pe unele dintre ele le-am încercat. Cu ce ocazie? Vă spun şi asta imediat.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele mujdeiului

Mujdeiul cel puturos este unul dintre sosurile mele preferate. Nu apelez des la el, caci trazneste de-ti muta nasul, iar aroma persista nu doar ore dupa ingurgitare, ci chiar zile. Traim intr-o societate care se vrea inodora, iar regulile de politete blameaza mirosul de usturoi. Din pacate, o placere ce dureaza cateva minute, te condamna, nu doar pe tine, ci si pe cei din jurul tau, la multe ore de discomfort olfactiv.
(mai mult…)

Citeste tot

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la Brava TV. Intre timp acele retete au fost publicate in blog, dar acum am posibilitatea de a le anexa si filmuletele. Retetele in chestiune sunt cele de mai jos:

Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Pui cu salata de cuscus
Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt
Salata cu branza Feta si masline
Salata de rechin cu pepene si piper lung
Somon cu orez si legume
Spaghete cu pesto sicilian

Citeste tot

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.

Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca m-am gandit sa va dau sansa sa profitati de o salata racoroasa, preparata din iaurt, menta si castraveti. Variante ale acestei retete se gasesc raspandite din India pana in Grecia, trecand prin Iran, Turcia, Liban si Siria. Varianta indiana isi datoreaza culoarea micii cantitati de curcuma.

Inrudita cu aceasta retea, este reteta turceasca de supa rece de castraveti cu iaurt, numita Cacik.
(mai mult…)

Citeste tot