rata | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rillette de rata

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Rillette de rata
La origine, rillette a fost preparata din carne de porc, piept mai ales, taiat cubulete, sarat din belsug si gatit lent, in propria grasime, mai multe ore, pana ce carnea se facea atat de frageda incat se putea desface usor tragand de ea cu dintii unei furculite. Carnea racita si astfel desfacuta se combina cu o parte din grasime, ca sa formeze o pasta tartinabila.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum se găteşte carnea de pasăre

Păsările, fie că sunt pui, curcani, potârnici, prepeliţe sau raţe, sunt unul dintre cele mai versatile alimente. Toate păsările au cam aceeaşi anatomie. Ea poate fi împărţită în cinci părţi principale: picioarele, pieptul, aripile, spinarea, organele interne şi diverse (labe, creste, capete etc.). Indiferent ce tip de pasăre cumpăraţi, sau ce dimensiune are ea, este important de înţeles că fiecare parte anatomică este compusă din ţesuturi musculare diferite şi că se gătesc diferit.

(mai mult…)

Citeste tot

Sunday Grilling

Conform prognozei meteo, data de 10 iunie 2012 va marca o zi fără ploaie, cu maxima atingând în Bucureşti şi 32 °C. Părerea mea este că o astfel de zi trebuie întâmpinată cu optimism şi cu dorinţa de a petrece câteva ore relaxante, cu mâncare bună şi vinuri deosebite, cu comeseni interesanţi şi cu un amfitrion care poartă după el o tolbă cu poveşti.

(mai mult…)

Citeste tot

La “pieţing” – partea 3

Din nou Piaţa Traian

Acum câteva săptămâni soţia mea a venit acasă foarte veselă: „Am o surpriză pentru tine!”, m-a anunţat ea. Cui nu-i plac surprizele plăcute? A mea a fost chiar deosebită, fiindcă pe masă a apărut un pacheţel cu câteva… pasteis de Nata.
Cei care mi-au citit serialul de relatări din Lisabona îşi aduc probabil aminte de aceste bunătăţi preparate cu multe ouă şi servite presărate cu scorţişoară. Le-am şi gustat amândoi: erau aproape identice cu cele de la Lisabona. Ambalate mai puţin inspirat şi oferite fără (obligatoriul) pliculeţ cu scorţişoară, dar foarte bune la gust. „Unde le-ai găsit?” a fost prima mea întrebare. Probabil că aţi ghicit deja răspunsul, din moment ce acest articol este o revenire în Piaţa Traian.
Pasteis de Nata
(mai mult…)

Citeste tot