Reinheitsgebot | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum se promovează berea la noi

Despre bere si promovarea ei in Romania

Când mi-am deschis restaurantul am fost fericit să am în meniu berile de la Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan. Nu numai fiindcă toate erau de calitate foarte bună, iar vreo două-trei dintre ele de-a dreptul excepționale, dar și fiindcă erau ușor de prezentat: proveneau, doar, din cea mai veche berărie din lume aflată încă în funcțiune.
Pliant de prezentare pentru berea Hefe Weissbier de la beraria Weihenstephan (mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele berii – partea 2

Era creştină
După rezerva cu care o tratau grecii şi romanii, berea a cunoscut o dezvoltare fără precedent în Europa creştină, mai ales datorită influenţei mânăstirilor, care produceau şi îmbunătăţeau continuu diverse sortimente. Călugării au acţionat ca pionieri şi în acest domeniu gastronomic (un altul în care au excelat fiind cel al brânzeturilor), adesea construind primele berării din majoritatea ţărilor Europei şi inventând rudimentele unor industrii ca cea a producerii băuturii şi ca cea hotelieră şi de restauraţie (dădeau adăpost, hrană şi băutură pelerinilor şi săracilor).
(mai mult…)

Citeste tot