relish | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate bucătăriei indiene. El se referă la alimentele specifice acestei culturi culinare, şi deşi s-ar fi putut uşor scrie o carte întreagă pe acest subiect, şi încă una groasă, îl veţi găsi aici tratat pe scurt, pentru că multe dintre aceste ingrediente au fost deja descrise pe blog, iar altele le vor urma în curând.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre chutney

Probabil aţi întâlnit cu diferite ocazii, prin reţete sau alte materiale culinare, termenul „chutney” şi v-aţi întrebat ce mama naibii o mai fi şi chestia asta. Eu aşa am făcut, în urmă cu vreo 5-6 ani, când am dat de el prima dată. Traduceam în neştire materiale despre condimente şi a fost doar una dintre cele câteva sute de necunoscute de care m-am lovit atunci.
(mai mult…)

Citeste tot