rempah | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), alune si ardei iuti face farmecul acestei bucatarii puternic influentata de culturile chineza si indiana. Acest curry are un gust rafinat si echilibrat, cu accente dulci, acrisoare si picante, extrem de placute.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre bucătăria peranakan

“Peranakan” este un termen care înseamnă “descendenţi” şi este folosit, în mod colocvial, pentru a denumi urmaşii unei comunităţi chinezeşti, stabilită în arhipeleagul malaezian la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea, în special în Malaezia, Indonezia, Thailanda şi Singapore.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria malaeziană – partea 1

Termenul malaezieni denumeşte populaţiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziană şi insulele apropiate, inclusiv coasta de est a Sumatrei, Borneo şi insulele mici din zonă. Malaezienii de astăzi sunt descendenţii proto-malaezienilor si ai emigrantilor indieni, thailandezi, arabi şi chinezi. Cultura malaeziană a fost şi ea puternic influenţată de vecini. Influenţa Indiei hinduiste a fost colosală, iar malaezienii au fost aproape toţi convertiţi la hinduism, înainte să aibă loc trecerea la Islam, survenită în secolul al XV-lea.
Malaezia
(mai mult…)

Citeste tot