remuage | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre vinurile spumante (3)

Metode de producere a vinurilor spumante
Spre deosebire de vinurile liniştite, vinurile spumante nu au nevoie de struguri cu conţinut mare de zahăr natural, iar cei care sunt folosiţi sunt astfel îngrijiţi încât să poată da recolte mai mari. Se cere o mare grijă pentru a evita ca taninurile şi alţi compuşi fenolici să ajungă în vin, astfel că producătorii premium încă recoltează manual strugurii, decât să rişte ca o recoltare mecanică să lovească sau să strivească boabele şi să provoace o macerare pe coajă.

Vin spumant - sursa foto: www.theartfulgourmet.com

Vin spumant – sursa foto: www.theartfulgourmet.com


(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre vinurile spumante (2)

“Inventatorul” şampaniei
Pentru ca şampania să fie “inventată” a trebuit să intervină soarta, cu ironia sa caracteristică. Deşi producătorii din Champagne ar fi dat orice ca să scape de carbonatarea nedorită, iar clienţii lor francezi ar fi dorit un vin liniştit, britanicii aveau cu totul altă părere: pentru ei acest vin neaşteptat şi surprinzător, carbogazos, a fost o surpriză foarte plăcută.

Dopuri de pluta pentru sampanie - sursa foto: www.tofurious.com

Dopuri de pluta pentru sampanie – sursa foto: www.tofurious.com


(mai mult…)

Citeste tot