Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: restaurant

Farfuria suporta orice

Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia....

4 Comentarii

Despre prostitutia culinara

În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat....

De GUXTibus (9)

La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa...

10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante

Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu...

49 Comentariu

Sarmale instant

Sarmale la minut – stii ce vrei? Cred ca fiecare dintre noi a mancat sarmale...

11 Comentarii

Despre un anume fel de prostie

Am avut cu totii momente, în viata, cand ne-am pocnit cu palma în frunte si...

18 Comentarii

Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (7)

Iata ca a venit vremea pentru ultimul articol inspirat de calatoria mea la Istanbul, din...

2 Comentarii

Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (6)

Pranz la „The Han Restaurant” Asa cum am promis, revin cu un nou mic articol...

La "Casa cu Tei"

Am început acest blog în urma cu 4 ani si 4 luni, cam la 2-3...

24 Comentariu

De-ale gurii la Dalboka

Anul acesta mi-am petrecut concediul în Bulgaria. Am fost pe buget redus, acesta fiind motivul...

9 Comentarii

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare”...

15 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)

În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara...

11 Comentarii

Craciun în noiembrie

Exista restaurante care dispar de pe piata, în timp ce altele rezista. Probabil ca dincolo...

2 Comentarii

Repetitie pentru Craciun

Va povesteam cu ceva timp în urma despre o idee mai deosebita a conducerii restaurantului...

2 Comentarii

Portul în care am sarbatorit Ziua Recoltei

Îmi plac restaurantele care au un specific clar, care reusesc sa transmita un mesaj. Sunt...

4 Comentarii

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...

6 Comentarii

Un altfel de Wu xing

Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania...

37 Comentariu

Locul unde nu merita sa calci

Din nou despre Gino’s Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi...

20 Comentariu

Eu nu înteleg!

Joël Robuchon este la ora actuala cel mai titrat bucatar de mare clasa din întreaga...

82 Comentariu

O lectie de scoala franceza

Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire...

24 Comentariu

Mangez-vous français? (3)

Bazele bucatariei franceze Punctul de cotitura al gastronomiei franceze a fost sosirea din Italia a...

22 Comentariu

Gastronomia, sau filozofia mancarii

Astazi este zi libera, asa ca vreau sa va provoc la o discutie. Va propun...

27 Comentariu

Si am revenit la Siam

Siam, restaurant thailandez Str. Amiral Urseanu nr. 1, Bucuresti Unul dintre restaurantele care mi-a placut...

6 Comentarii

Doua carti “Gordon Bleu”!

Cordon Bleu … Gordon Bleu… Probabil multi ati citit prin meniurile restaurantelor noastre denumirea “Gordon...

32 Comentariu

Lisabona la cald – ziua 2

Aceasta zi nu a început prea bine. Dimineata a fost înnorat, apoi a început sa...

10 Comentarii

Un Tarot cu Adi Hadean

Am fost ieri seara la restaurantul Tarot, unde Adi Hadean a gatit, în cadrul unei...

4 Comentarii

Avansul – rambursabil sau nu?

Datorita blogului si emisiunilor TV am ajuns sa cunosc, virtual sau real, diferite persoane care...

78 Comentariu

Am un public extraordinar!

O scurta si subiectiva relatare a evenimentului organizat cu ocazia primei aniversari a blogului meu....

80 Comentariu

Ultima strigare

Sunteti poftiti duminica, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din...

6 Comentarii

Nou update la „Haideti sa ne cunoastem”

Sunteti poftiti duminica, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din...

6 Comentarii

Frumosii nostri ani…

Pur si simplu nu pot sa nu va povestesc ce a patit de curand, cu...

56 Comentariu

Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 2

KUMAR’S AGRA PALACE Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Va povesteam deja ca primesc pe e-mail,...

6 Comentarii

La pomul laudat…

Harbin – restaurant chinezesc Str. Paunescu – Paltin Ion nr. 12, sector 3 Nu am...

5 Comentarii

Calatorii – ¡Hola, Barcelona! – partea 4

“Sailor” – un mic paradis al fructelor de mare Cand coborati pe Rambla, pana la...

8 Comentarii

Ceafa la gratar si globalizarea

Am avut recent inca o dovada ca romanul (sau doar cel de o anumita „calitate”)...

22 Comentariu

Atentie la pesti!

Xanadu, sau Shang-tu (astazi Shangdu, in Mongolia), era capitala de vara a urmasilor lui Kubilai,...

Ole, Torito!

El Torito – Mexican Grill Str. Iancu Capitanu nr. 30 Azi (19 martie 2009) vremea...

Binevenit, bine servit, bine hranit!

Tulin – restaurant libanez Str. Pictor Stahi nr. 2, sector 1, Bucuresti Am mancat, impreuna...

Halal sa ne fie!

Golden Falcon – Casa Kebap – restaurant turcesc Str Hristo Botev  nr. 18-20 Am pornit...

8 Comentarii

Arome Indiene – Karishma

Karishma – Restaurant indian Str. Iancu Capitanu nr. 36 Ce sa fac, trebuie sa recunosc:...