Restaurante | Retetele lui Radu - Gastronomie:

De GUXTibus (8)

De-ale fumatului

Nu sunt fumător. Nu am fost niciodată şi nici nu am fost vreodată tentat să mă apuc de fumat, deşi a existat în acest sens o anume presiune, să-i zic socială; am simţit-o în liceu, în armată, la facultate şi în grupul meu de cunoştinţe şi prieteni.
Nu am cedat, însă, fiindcă nu simţeam absolut nicio nevoie să mă apuc de fumat şi nu vedeam sensul acestui obicei. În plus, nu mă împacam cu fumul de ţigară. Mi se părea neplăcut, supărător şi, de la un punct încolo, chiar dezgustător. Încă îmi amintesc de unele ieşiri cu prietenii fumători în cluburi, după care îmi miroseau oribil până şi şosetele sau chiloţii.
(mai mult…)

Citeste tot

La München, Ana are bere (1)

Conform ultimelor statistici la care am avut acces, România este doar al 26-lea producător de mere din lume. Este însă, de exemplu, pe locul al treisprezecelea ca producător de gutui, al optulea ca producător de cireşe şi al patrulea ca producător de prune, ceea ce nu este de colo. De ce ne învaţă abecedarele (cel puţin aşa o făceau acum mulţi ani, când l-am primit eu pe al meu) că „Ana are mere”, şi nu prune sau cireşe, rămâne o întrebare deschisă. Poate că iubim merele mai mult decât putem să le producem.
Munchen 2015
Oricum, sunt convins că orice elev din München, sau chiar din Bavaria (poate şi din întreaga Germanie?) ar putea afla încă din prima clasă că „Ana are bere”, căci această băutură este atotprezentă, impunându-se aproape ca o emblemă a statului situat în sud-estul Germaniei.
(mai mult…)

Citeste tot

Amsterdam pe fugă (3)

Ca întotdeauna, o călătorie în altă țară are pentru mine și o importantă componentă culinară. Nu vreau să văd doar muzee, catedrale, străzi și oameni, ci și piețe, magazine alimentare și restaurante. Sau, ca să fiu sincer, mai ales piețe, magazine alimentare și restaurante.
Restaurante din Amsterdam
(mai mult…)

Citeste tot

O săptămână în Zakynthos (5)

Iată că a venit la rând şi ultima parte a seriei de articole dedicate insulei Zakynthos. Astăzi vă voi povesti câte ceva despre restaurantele de pe insulă. De cele mai multe ori am mâncat în Kalamaki, dar am încercat şi restaurante din Zante, Keri şi Xigia.
(mai mult…)

Citeste tot

Jurnal milanez (4)

În precedentele mele excursii, în marile sau mai micile oraşe europene, am făcut cam de fiecare dată aceeaşi greşeală: vrând să îmbin activitatea turistului obişnuit cu cea a turistului pasionat de gastronomie, am fost ispitit, din comoditate şi lipsă de timp, să mănânc aproape exclusiv la restaurantele aflate în zonele turistice. Nu degeaba acestea sunt numite „capcane pentru turişti”, căci am mâncat adesea prost… iar uneori chiar foarte prost, mai ales în Portugalia şi Belgia, ţări care, altminteri, au ce spune din punct de vedere culinar.
(mai mult…)

Citeste tot

Cel mai bun bucătar “Continental Hotels 2011”

Astăzi are loc concursul “Cel mai bun bucătar” organizat de compania Continental Hotels. Aflat la ediţia a zecea, acest concurs este organizat cu scopul de a stimula creativitatea şi spiritul de competiţie al angajaţilor din cadrul companiei. Este vorba despre bucătarii calificaţi din tot lanţul Continental Hotels, adică hotelurile Hello, Ibis, Continental, Continental Forum şi Grand Hotel Continental.
(mai mult…)

Citeste tot

Best Western Costel

Ieri am fost invitat la deschiderea oficială a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu stiu mare lucru despre hoteluri, dar vă pot spune că Best Western este cel mai mare lanţ hotelier din lume (ca număr de unităţi, vreo 4-5000 de hoteluri în întreaga lume). În general, în SUA şi Canada hotelurile Best Western sunt la un nivel, să zicem, modic, dar în unele părţi ale restului lumii, frizează luxul, aşa cum este cazul cu Mari Vila, care are 4 stele bine meritate.
(mai mult…)

Citeste tot

Un concediu noroKOS – partea 5

Avanpremieră pentru Bodrum
Revin – amintirile, bată-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar nu ştiu ce mi-a venit: poate fiindcă se apropie concediile, poate fiindcă am dat peste o serie de poze pe care le-am găsit potrivite pentru blog. Vă spuneam in septembrie trecut că am petrecut o săptămână excelentă în insula Kos. Dacă nu aţi apucat să citiţi despre asta, aveţi aici primul dintre cele patru articole scrise despre această insulă absolut deosebită.
(mai mult…)

Citeste tot

Un concediu noroKOS – partea 3

Românii şi restul lumii

Spre deosebire de alte locuri europene, în Grecia insulară nu mă simt jenat că sunt român. Să nu mă înţelegeţi greşit, eu personal nu am niciun complex de inferioritate. Resimt însă, uneori, o anumită jenă, căci ştiu cum sunt priviţi românii în străinătate, uneori pe nedrept, dar cel mai adesea pe bună dreptate.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3