Retete Americane | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Termenul “chowder” provine probabil din limba franceza, unde “chaudière” denumeste un tip de oala folosit, in trecut, la prepararea supei si a tocanelor. Chowderul este o supa groasa, foarte satioasa, caracteristica bucatariei americane, pe baza de fructe de mare sau peste, adesea continand lapte.

(mai mult…)

Citeste tot

Ton negru cu citrice si coriandru

Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima data cand vad un ton atat de mic. Si de ieftin, caci acest ton negru costa doar vreo 25 lei/kg. De obicei vedeam fileuri mari de ton rosu, pe la 100 lei/kg.
Poate imi intelegeti atunci curiozitatea; am cumparat, deci, un ton negru si l-am preparat cum este descris mai jos.
Ton negru cu citrice si coriandru
A iesit delicios, fraged si suculent, iar pielea (lipsita de solzi in mod natural, cu exceptia unei mici zone) a fost crocanta si rumenita, extrem de placuta.
(mai mult…)

Citeste tot

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella spaniola, dar numele ei pare a proveni de la “jambon à la ya” (“jambon” inseamna “sunca” in franceza, iar “ya” inseamna “orez “ in creola). Jambalaya este o mancare plina de gust, satioasa, care se serveste inclusiv la mesele festive.

(mai mult…)

Citeste tot