blog de Gastronomie
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
2 Comentarii
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum [...]
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma [...]
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc [...]
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]
9 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]