retete asiatice | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Milagu tannir

Vă prezint astăzi una dintre reţetele tradiţionale ale populaţiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna „piper”, iar „tannir” inseamna „apa”. Numele acestei retete s-ar putea traduce, deci, „apa de piper”. Aceasta denumire indica imediat faptul ca are un gust iute, lucru adevarat, dar nu in totalitate. Gustul este, mai curand, iute-picant-acrisor, foarte placut.
Milagu tannir
(more…)

Citeste tot

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(more…)

Citeste tot

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Ieri seară am trecut să mâncăm la restaurantul cu specific indian Agra Palace. Am amintit cu altă ocazie că l-am cunoscut cu ceva timp în urmă pe Arun Kumar, proprietarul şi bucătarul şef al restaurantului. Îmi plăcuse mâncarea şi mi-am dorit să revin.
Agra Palace
(more…)

Citeste tot