retete asiatice | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, in asa fel incat sa absoarba aromele si gustul condimentelor, dar in acelasi timp sa-si pastreze textura ferma. Condimentele sunt folosite in asa fel incat sa nu acopere, ci sa puna in valoare gustul delicat al crevetilor.
Creveti prajiti in sos picant
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza de ardei iute ochi de pasare (bird’s eye). Reteta de fata pune in evidenta acest sos, iar produsul final este cu adevarat deosebit, mai ales pentru cei care se impaca bine cu iuteala ponderata.
Pui cu sos Guilin
(more…)

Citeste tot

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. Preparatul final este delicios, hranitor si sanatos. Se poate gati si cu creveti si pui, sau cu combinatii de porc/pui/creveti.
Saeng wa
Reteta s-a raspandit in ultimii 20 de ani, de cand bucataria thailandeza a inceput sa fie promovata, in restul sud-estului Asiei, Australia si SUA.
(more…)

Citeste tot

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest curry se poate servi ca atare, ca insotitor al preparatelor pe baza de carne, sau alaturi de orez cu bob lung (de preferinta Basmati), fiert.
Curry de ciuperci
(more…)

Citeste tot

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi (frageda-crocanta). Reteta reflecta, prin modul de preparare si de servire, influenta exercitata de bucataria franceza asupra celei vietnameze. Ingredientele sunt insa tipic asiatice, ceea ce poate pune unele probleme de aprovizionare (vezi mai jos Substituenti).
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
(more…)

Citeste tot