retete asiatice | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu coriandru

Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat si semintele acestei minunate (pentru mine) plante. Stiu ca exista o categorie de gurmanzi care nu apreciaza aroma frunzelor coriandrului. Pe aceasta o rog sa nu refuze reteta, ci sa incerce sa inlocuiasca frunzele de coriandru cu cele de patrunjel. Aroma si gustul preparatului se schimba, ceea ce sper sa o satisfaca.

  (more…)

Citeste tot

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei supe. Cei carora le place ca mancarea sa fie picanta, pot adauga si ardei iuti, rosii, tocati (sau pasta de ardei iuti). Cei care sunt sensibili la iuteala, sunt rugati sa foloseasca doar 1 lingura de pasta de curry.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu portocale

Aceasta reteta are si varianta video.

Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. Puteti, bineinteles, sa folositi si creveti cruzi, caz in care va sfatuiesc sa alegeti creveti congelati; acestia trebuie decongelati lent, peste noapte, in frigider. Daca veti folosi creveti cruzi, mariti timpul de prajire cu 2 minute.

(more…)

Citeste tot

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la masa. Gustul sau poate varia intre anumite limite, schimband proportiile intre sucul de limeta si sosul de peste, sau variind cantitatile de zahar, usturoi si ardei iute. Uleiul de susan este facultativ. Practic, fiecare familie vietnameza prepara propria sa varianta de nuoc cham.
Se potriveste cel mai bine cu pestele si fructele de mare.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu ananas

Creveti cu ananas
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor, cu un usor accent picant. Reteta este malaeziana, iar ingredientele folosite, modul de asezonare si cel de a gati arata influentele indiena si thailandeza.
(more…)

Citeste tot

Yakitori

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele de carne, sau organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sare si suc de lamaie, sau cu sos numit “tare” (preparat din sake, mirin sos de soia si zahar).

(more…)

Citeste tot

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si crocant. Crevetii se pot servi inmuiati intr-un castronel cu sos iute, pe piata gasindu-se atat sosuri de ardei iute picante, cat si dulci. Cel mai potrivit ar fi sosul thailandez pentru fructe de mare, care se gaseste in supermarketuri.

  (more…)

Citeste tot