retete asiatice | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult gust, aroma, culoare si textura, specific bucatariilor din sud-estul Asiei.
Tehnica de gatit folosita aici se numeste “stir-fry”, care presupune temperaturi foarte ridicate si executie rapida. In timpul procedurii, amestecarea ingredientelor este aproape continua, ca acestea sa nu se arda.

(more…)

Citeste tot

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel care da acestei retete savoarea specific sud-est asiatica.
Reteta contine o cantitate mare de legume, frumos colorate, care insotesc o cantitate relativ mica de proteine si una relativ mare de orez, lucru care ii da calitatea de preparat bine echilibrat nutritional.

(more…)

Citeste tot

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una dintre principalele surse de carbohidrati din multe tari. Pe glob exista, de altfel, peste 5.000 de varietati de cartofi, fiecare cu caracteristicile sale.

Reteta de fata este extrem de populara in India, unde este gatita practic in fiecare casa. Exista, bineinteles, mai multe variante, unele cu o condimentare mai simpla decat cea prezentata de mine.
(more…)

Citeste tot

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest tip de pilaf se gateste in India, Pakistan si Bangladesh, dar si in tarile Orientului Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Turcia, Egipt, Iordania, Liban, Oman, Arabia Saudita, Yemen). Poate fi servit ca atare, ca preparat vegetarian, sau poate insoti preparatele cu carne de miel si pui.

(more…)

Citeste tot

Fun & Grill – aprilie 2012

Petreceţi o mini-vacanţă culinară, alături de mine şi de alţi pasionaţi ai gătitului, la Casa “Mara”, din Slănic, judeţul Prahova! Sunteţi poftiţi nu doar la mâncat şi băut, ci şi la povestiri şi schimburi de impresii despre călătorii pe meleaguri exotice sau europene, despre arome şi gusturi rare. De asemenea, sunteţi invitaţi să gătim împreună câteva reţete deosebite.

Vom discuta reţete de marinade gustoase, sosuri aromate şi condimente. Veţi avea, de asemenea, şansa de a lucra cu unul dintre grătarele cele mai performante şi mai versatile care se găsesc pe piaţa noastră, Ascona 570 MX de la OutdoorChef.
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere al aromei este sofranul, asa ca incercati sa folositi un sofran de buna calitate, plin de aroma. Este cea mai scumpa mirodenie si, pe langa aroma, confera preparatelor si o culoare aurie, imperiala.
Reteta este simpla si va veti putea impresiona cu ea, in mod sigur, prietenii si familia.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (8)

Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata din Taiwan. Pietele sunt in unele parti ale Asiei un adevarat magnet pentru turisti. Ele functioneaza si seara tarziu, uneori chiar noaptea, si indiferent de profilul pietei exista zeci de tarabe care ofera gustari. Gratarele de tot felul, inclusiv frigaruiule, sunt la mare pret.

Citeste tot