Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Retete Chinezesti
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Pui cu cinci arome
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (27)
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...
12 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Orez Xinjiang cu pui – reteta video
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...
10 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – China (9)
În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece...
6 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...
18 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 1
Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu...
58 Comentariu
La masa cu stramosii – China (1)
Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o...
14 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Un altfel de Wu xing
Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania...
37 Comentariu
Vita cu ceapa si ghimbir
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...
24 Comentariu
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Aripioare de pui cu sos de fasole neagra
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...
11 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...
10 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Vita cu sos de stridii si broccoli
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...
10 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...
18 Comentarii
Pui cu mango
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...
32 Comentariu
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...
10 Comentarii
Peste “afumat”
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...
9 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...
29 Comentariu
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...
19 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...
16 Comentarii
Pastrav cu usturoi si ceapa verde
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...
25 Comentariu
Aripioare de pui cu sos Hoi Sin
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...
7 Comentarii
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...
17 Comentarii
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna,...
13 Comentarii
Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si...
11 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...
11 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...
16 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc...
9 Comentarii
Creveti cu ghimbir
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de...
8 Comentarii
- 1
- 2