blog de Gastronomie
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
8 Comentarii
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
6 Comentarii
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este [...]
12 Comentarii
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
14 Comentarii
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
13 Comentarii
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
4 Comentarii
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]
În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece [...]
Am mai vorbit despre Wu Xing pe acest blog, si cu bune si cu mai [...]
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]
18 Comentarii
Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu [...]
Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania [...]
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de [...]
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii [...]
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]