retete franceza | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu sparanghel si sos veloute

Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de sosurile béchamel, olandez, spaniol si de cel de rosii. Un sos merita eticheta de “sos-mama” daca, odata preparat in varianta de baza, el poate fi asezonat divers, dand nastere mai multor sosuri derivate, toate foarte gustoase.
Pui cu sparanghel si sos veloute
Aici, in varianta de fata, sosul veloute este aromatizat cu piper roz si patrunjel.
(more…)

Citeste tot

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul de unt este onctuos si gustos, iar vinul vine cu o nota fructata si proaspata.
Aromele fine de usturoi si cimbru se combina placut cu cele de piersica, ananas si citrice ale vinului.
Pastrav cu legume si sos de unt
(more…)

Citeste tot

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate la soare, cu finetea si rafinamentul midiilor, totul aromatizat complex cu ierburi aromate. Inarmati-va cu multe servetele, caci va veti murdari continuu pe maini; acest lucru face insa parte din farmecul preparatului.

(more…)

Citeste tot