Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Retete Franceze
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...
11 Comentarii
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...
2 Comentarii
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...
Somon cu sparanghel si sos mousseline
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...
2 Comentarii
Supa crema de sparanghel cu topping crocant
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...
1 Comentariu
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...
6 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...
4 Comentarii
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...
8 Comentarii
Jeleu de castravete cu branzeturi
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi...
6 Comentarii
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...
4 Comentarii
Porc cu Camembert
Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...
3 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...
11 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
A fost "Mangez-vous français?"
Serile de vineri „La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand...
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...
4 Comentarii
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...
23 Comentariu
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile,...
10 Comentarii
Creveti betivi cu sos de piper verde
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor...
20 Comentariu
Mangez-vous français? (5)
Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca...
23 Comentariu
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...
13 Comentarii
Tarta cu ceapa
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...
15 Comentarii
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...
8 Comentarii
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...
8 Comentarii