blog de Gastronomie
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul [...]
11 Comentarii
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
2 Comentarii
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
6 Comentarii
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta [...]
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca [...]
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]
13 Comentarii
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]
15 Comentarii
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]