Retete Grecesti | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul meu una, mai ales ca iaurtul este unul dintre alimentele mele preferate.

Reteta de fata figureaza in meniul restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, conceput de Costel Clipescu si de mine lunile trecute.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de mare. Este o placere pe care incerc s-o recreez, ori de cate ori am ocazia, si acasa la mine. Aceasta reteta se incadreaza in categoria preferatelor mele: pui de caracatita rumeniti in ulei de masline extra virgin si apoi brezati lent intr-un sos robust de vin rosu si passata, aromatizat cu ceapa, usturoi si ierburi aromate, servit cu un topping crocant de seminte de pin.

(mai mult…)

Citeste tot

Spetsofai

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Spetsofai este o specialitate din Pelion, de pe coasta de est a Greciei, dar a devenit popular in toata Grecia continentala si in majoritatea insulelor, mai ales Skiathos, Alonnisos si Skopelos.
Spetsofai
(mai mult…)

Citeste tot

Avgolemono

Avgolemono – o supa de genul a la grec

Avgolemono este una dintre supele preferate ale grecilor.

Mama gatea ceva asemanator si o numea “a la grec”. Cand eram mic, multa vreme am crezut ca este numele exotic al vreunui bucatar celebru: Alagrec.

Abia dupa cativa ani, cand am inceput sa prind rudimente de limba franceza, m-am dumirit ca “a la grec” este, de fapt, “à la grecque” si inseamna: asa cum fac grecii. In cazul supelor, le dreg cu ou si suc de lamaie.


(mai mult…)

Citeste tot

Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii

Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel mai des sunt kefalograviera, kefalotyri si feta. Feta este populara in Grecia, cu ea preparandu-se garides saganaki (creveti gratinati) si midia saganaki (scoici gratinate). Variantele care folosesc branza haloumi sunt caracteristice insulei Cipru, a carei cultura culinara este o mixtura de influente grecesti, turcesti si levantine.

(mai mult…)

Citeste tot

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete locale. Am si gasit cateva deosebite si sper ca iubitorii de bucatarie mediteraneana sa fie interesati.

Pastitsada, care reflecta influenta bucatariei italiene asupra celei corfiote (Corfu este foarte aproape de Italia, iar venetienii au stapanit insula cateva sute de ani), este socotita o delicatesa si este caracterizata de gustul delicat si aroma sofisticata de cuisoare.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2