blog de Gastronomie
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Vă propun din nou o mică poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Suntem, religios vorbind, în postul mare, şi sunt destui cei care îl urmează. Nu mă [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Curry. Am auzit acest cuvânt în urmă cu ceva ani şi iniţial am crezut că [...]
14 Comentarii
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întâlnite în bucătăria subcontinentului [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Ne aflăm în faţa ultimului episod dedicat formării culturii culinare din sub-continentul indian. Astăzi despre [...]
În episodul de astăzi şi cel viitor vă voi oferi o scurtă descriere a bucătăriei [...]
4 Comentarii
În acest episod voi trece în revistă, pe scurt, bucătăriile regionale din vestul şi centru-estul [...]
Revin astăzi la serialul dedicat formării şi dezvoltării artei culinare din subcontinentul indian, prezentându-vă pe [...]
În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am [...]
Revenim la serialul care tratează formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astăzi vom [...]
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
În acest episod, câteva date despre băuturile alcoolice şi nealcoolice prezente în bucătăria indiană, ca [...]
Acest episod al seriei dedicată culturii culinare indiene se referă la câteva dintre preparatele specifice [...]
Revenim la serialul dedicat formării bucătăriei indiene cu acest al şaselea episod, care prezintă istoria [...]
În acest episod al serialului dedicat formării culturii culinare indiene vă voi povesti foarte pe [...]
În episodul de astăzi este prezentat din punct de vedere culinar şi nutriţional aportul adus [...]
12 Comentarii
Mărturisesc că am început acest serial plin de emoţie. Primele mele încercări culinare, ca şi [...]
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
Iată că s-a încheiat şi cea de-a doua ediţie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. [...]
Cei care sunt familiarizaţi un pic cu bucătăria indiană ştiu, fără îndoială, că aceasta nu [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Bucătăria sud-indiană a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucătăriile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Pulusu podi Deşi am mai vorbit despre alte câteva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
„Bhoona” este termenul din limbile hindi şi urdu care denumeşte procedeul prin care se gateste [...]
Vă propun astăzi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul şi [...]
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]
Vă prezint astăzi una dintre reţetele tradiţionale ale populaţiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]
Vă prezint astăzi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]