Retete Indiene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – India (11)

În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am ezitat mult între a grupa aceste episoade într-un articol separat, sau a le prezenta ca parte a articolului dedicat istoriei culturii culinare indiene. Am ales, în final, cea de a doua variantă.
(more…)

Citeste tot

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa.
Balti este un preparat originar din Punjab; termenul denumeste atat un tip de vas cu fund plat, din otel sau fier, cat si un tip de curry care este gatit in acest vas. Multi afirma ca preparatele balti combina condimentele si ingredientele bucatariei din nordul Indiei, cu eficienta bucatariei chineze.

(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (1)

Mărturisesc că am început acest serial plin de emoţie. Primele mele încercări culinare, ca şi primele reţete publicate pe acest blog, în urmă cu mai bine de trei ani, provin din bucătăria indiană. A fost prima cultură gastronomică de care m-am îndrăgostit, şi asta pentru că a reuşit să mă seducă şi să mă captiveze.
(more…)

Citeste tot