Retete Indiene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest curry se poate servi ca atare, ca insotitor al preparatelor pe baza de carne, sau alaturi de orez cu bob lung (de preferinta Basmati), fiert.
Curry de ciuperci
(more…)

Citeste tot

Pui balti

„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, bine echilibrata. Din cate am putut sa-mi dau seama, este reteta “balti” cea mai populara in Pakistan si nordul Indiei.
Pui balti
Serviti preparatul cu orez Basmati, daca este posibil, caci este mai parfumat.
(more…)

Citeste tot

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Dorada cu lapte de cocos

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.


(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astăzi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atât de des în bucătăriile rafinate. Vă voi prezenta în câteva vorbe “chaat masala”, un amestec extrem de interesant.
Denumirea “chaat masala” provine din limba hindi şi uneori este transcris şi “chat masala”. Este un amestec de condimente (adica o “masala”) destinat a asezona preparate de tip “chaat” şi este specific bucătăriilor indiană şi pakistaneză.
(more…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu ştiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamilă, care denumeşte o clătită preparată dintr-un aluat obţinut din orez şi linte neagră (urad dal – vigna mungo) fermentate. La acestea, foarte des, se adaugă şi seminţe de schinduf fermentate. Să nu vă sperie chestia cu fermentatul, căci aceste ingrediente se lasă, pur şi siumplu, la înmuiat timp de o zi.
(more…)

Citeste tot

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai populare alimente, fiind folosit atat ca verdeata (frunzele), condiment (semintele) si ulei (extras din presarea semintelor). In reteta de fata, miezul de nuca de cocos joaca rolul de ingrosator de sos.

(more…)

Citeste tot