Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Retete Indoneziene

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]

4 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]

7 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]

2 Comentarii

Rendang Daging – Curry de vita

Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]

Salata de rechin cu pepene si piper lung

Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]

2 Comentarii

Somon cu sambal oelek

Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]

5 Comentarii

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, [...]

14 Comentarii

Aripioare de pui marinate

Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se [...]

10 Comentarii