Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Retete Italiene
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
2 Comentarii
iul.
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
2 Comentarii
iun.
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
7 Comentarii
mai
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
mai
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
2 Comentarii
mart.
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
ian.
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
2 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
4 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
aug.
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
4 Comentarii
iul.
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]
2 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]
9 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
2 Comentarii
mai
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
2 Comentarii
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
mai
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
7 Comentarii
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013
Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al [...]
mart.
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
2 Comentarii
Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]
4 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
4 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
9 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
6 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]
14 Comentarii
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]
22 Comentariu
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
10 Comentarii
aug.
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
36 Comentariu
iul.
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]
21 Comentariu
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]
16 Comentarii
Jurnal milanez (1)
Am avut norocul sa cresc într-un timp cand nu exista internet si aveam doar doua [...]
23 Comentariu
iun.
- 1
- 2