Retete Italiene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. Cu ceva vreme in urma afirmam despre una dintre retetele sale, insalata caprese, ca este geniala in simplitatea sa. Iata o noua reteta care te rasplateste disproportionat de mult fata de efortul depus pentru a o prepara.

(more…)

Citeste tot

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie mi se pare scuzabila. Am folosit macrou fiindca asta am avut la indemana si, cu toate ca nu este tocmai un peste tipic sudului Italiei (locul de unde provine acest tip de reteta), rezultatul final este delicios.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta de astazi, care combina ambele calitati descrise anterior, va propune paste gratinate si aromatizate cu trufe si nucsoara. Un deliciu portivit atat pentru pranz, cat si pentru cina. Asociati-l cu un vin rosu, nu foarte corpolent, sau cu un rose.

(more…)

Citeste tot

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge insa foarte bine si cu orice fel de carne trasa la tigaie, aburita, fiarta sau gatita la cuptor.

Mi-am dorit un pranz usor, dar care sa se prepare rapid si sa fie gustos; fara salate aditionale, fara garnituri, pur si simplu ceva care sa arate bine, care sa fie gata in maxim 10 minute si care sa aiba gust si aroma proaspata si imbietoare.
(more…)

Citeste tot

Salmoriglio

Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe scurt un sos-condiment foarte uşor de preparat şi foarte gustos. Salmoriglio este un condiment provenit din sudul Italiei, preparat din ingrediente tipic mediteraneene: suc de lămâie, ulei de măsline extra virgin, usturoi, oregano şi pătrunjel.

(more…)

Citeste tot

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o omleta? Ei bine, veti fi surprinsi. Ca sa evit confuziile pe care unii le fac intre omleta, oua jumari si frittata va invit sa cititi acest material.

Revenind la reteta de fata: este innobilata de prezenta unei mirodenii scumpe si socotite a fi printre cele mai rafinate: trufa. Ea este alaturata unor cantitati mici de Parmesan si busuioc, pentru a va oferi ceva cu adevarat deosebit.
(more…)

Citeste tot

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta clasica italiana, foarte gustoasa si usor de preparat. Ca mai toate retetele simple este destul de robusta si de satioasa, dar bine echilibrata. Serviti puiul alaturi de Alira Merlot 2009.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre gremolata

Gremolata, sau gremolada, cum am mai vazut-o ortografiată, este un condiment originar din Lombardia, regiune din nordul Italiei, preparat, în cea mai simplă variantă a sa, din pătrunjel amestecat cu usturoi şi coajă rasă de lămâie. A nu se confunda cu „gramolata”, un alt termen ce aparţine bucătăriei italiene, dar care denumeşte un sorbet, asemănător unui „granita”, preparat din sirop de fructe, cu aspect de gheaţă pisată.
(more…)

Citeste tot