Retete Libaneze | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii bucatariilor levantine (libaneza, siriana, turca etc.) pe piata noastra. Ce-i drept, este o salata delicioasa si satioasa.

O astfel de salata are rolul de a fi servita de sine statatoare, ca gustare, sau „mezze”, daca tot vorbim despre Levant. Numele ei provine din cuvantul arab „taabil”, care inseamna „asezonator”, in sensul in care acest termen a fost prezentat aici.
(mai mult…)

Citeste tot

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. In limba turca “shish” inseamna frigaruie, iar “taouk” inseamna pui. Frigaruile acestea se servesc cu paine si cu o crema de usturoi, oarecum asemanatoare mujdeiului.
Shish Taouk
(mai mult…)

Citeste tot

Salata Fattoush

Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de preparate numite “fatta”, ce contin ca ingredient de baza paine veche de cateva zile. Salata Fattoush contine bucati de lipie (paine de tip “pitta”) si diferite legume si frunzoase.
Salata Fattoush
(mai mult…)

Citeste tot